Podolog doktor mu?

Temelde konu ile ilgili uzman doktorun teşhisine ve tedavi ile ilgili olarak yaptığı yönlendirmeye bağlı olarak; hastaların ayak tedavisini yapan sağlık teknikerleri podolog olarak adlandırılıyor. Meslek yüksekokullarının Podoloji programlarından mezun oluyorlar.

Podoloji nedir 2 yıllık?

Podoloji bölümü ön lisans programı içerisindedir ve YGS-2 puanı ile öğrenci almaktadır. Kişilerin ayak sağlığının korunması ve bakımı ile ilgili hizmet veren sağlık çalışanına podolog denir. Alanında uzman doktorun teşhis ve yönlendirmesine bağlı olarak hastaların ayak tedavisine yardımcı olur.

Podoloji nedir ne iş yapar?

Ayak sağlığı ve hastalıkları ile ilgili bir bilim dalı olan Podoloji üzerine eğitimlerini tamamlayan kişiler, podolog unvanı alır. Ayak sağlığını koruyucu ve ayak rahatsızlıklarını önleyici tedbirler alınmasına yönelik çalışmalar yapan podologlar, ayak hastalıklarının tedavisinde uzman hekim ile birlikte görev alır.

Podoloji okumak için ne yapmalıyım?

Podolog olmak için üniversitelerin 2 yıllık eğitim veren Sağlık Meslek Yüksekokullarının podoloji bölümünden mezun olunmalıdır. 2 yıllık podoloji bitirdikten sonra 4 yıllık Fizyoterapi ve Rehabilitasyonla, Hemşirelik bölümlerine dikey geçiş yapılabilmektedir.

Ayak sağlığı için hangi bölüm?

Ayaklarda hissedilen ağrılar için başvurulan ilk tıbbi birim ortopedi bölümüdür. Ortopedi doktorları, ayak kemiklerinden kaynaklanan ağrı problemlerini tedavi edebilirler. Özellikle ağrının kaynağı çarpma, darbe gibi travmalar ise, bu durumda ortopedi uzmanlarına başvurulabilir.

Podolog neye bakar?

Podoloji, ayak hastalıkları üzerine tedavi ve bakım hizmeti sunan bir sağlık alanıdır. Bütün gün havasız kalması sebebiyle zarar gören ayaklara özel bakım uygulanması gerekebilmektedir. Özellikle yaz aylarında ayak bakımına daha fazla önem göstermek gerekmektedir.

Podolojiden hangi bölüme geçiş var?

Podoloji Mezunları Geçiş Hakları Olan Bölümleri Nasıl Tercih Edebilir

  • Fizyoterapi ve Rehabilitasyon –> Sayısal, SAY Puan Türü
  • Hemşirelik –> Sayısal, SAY Puan Türü
  • Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri –> Sayısal, SAY Puan Türü