Bu gübrenin yapısında %13 azot (N), P2O5 olarak %24 fosfor (P), K2O olarak %12 potasyum (K), SO3 olarak %14 kükürt (S) ve %1 çinko (Zn) bulunmakta olup, toplam %64 etkili madde içermektedir.

13 24 12 gübre ne işe yarar?

13.24.12+10(SO3)+ME Bitkinin kuvvetli kök oluşturmasını, sağlıklı bir şekilde büyümesini ve raf ömrü uzun meyvelerin hasat edilmesini sağlar. Sıcak iklim tahılların dan mısırda, hemen hemen tüm sebze ve meyvelerde, dış mekan süs bitkilerinde, bitki dikim harçlarında ve çim alanlarda başlangıç gübresi olarak kullanılır.

13 24 12 gübre nasıl kullanılır?

Kullanım şekli ve zamanı Tohum ekimi veya fide dikimi yapılarak yetiştirilen bitkilerde, mibzerle ekimlerde tohum ekim derinliğinin 5-6 cm aşağısına gelecek şekilde gübreleme yapılmalıdır. Serpme uygulamalarda ise gübreler 10-12 cm derinliğe inecek şekilde toprağa karıştırılmalıdır.

16 8 24 gübre nasıl kullanılır?

İçeriğindeki potasyum ile ürünleriniz kaliteli, hastalıklara ve zararlılara karşı dayanıklı olur. Fosfor içerdiğinden çiçeklenme ve köklenmede süreklilik sağlanır. Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Kıvırcık, Lahana vb.) Yapraktan önerilen dozlar 10-15 gün ara ile, damla sulama dozları ise haftalık olarak uygulanır.

12 12 17 gübre ne işe yarar?

Granül formlu ve yavaş salınımlı taban gübresidir. Bünyesindeki amonyum azotu toprakta stabil hale gelir. Toprak tuzluluğunu yükseltmeden hızlı ve etkili bir kök gelişimini teşvik eder. Bitkilerde verim ve kaliteyi artırır.

12 30 12 gübre ne işe yarar?

Azot, fosfor, potasyum içeren kompoze taban gübresidir. Şeker pancarı için özel olarak üretilmiştir. Ancak bu ürün, bitki ve toprak isteklerine bağlı olarak Hububat, Patates, Pamuk, Mısır, Yer Fıstığı, Kanola, Ayçiçeği ve Baklagillerde kullanılmaktadır.

20 20 0 gübre ne işe yarar?

Ülkemizde en yaygın kullanılan taban gübresidir. Azot ve fosforu eşit şekilde içerir. Hububat, pamuk, ayçiçeği, mısır başta olmak üzere tüm bitkilerde ekim esnasında taban gübresi olarak kullanılır.

MAP gübresi ne zaman atılır?

MAP gübresinin özellikle fosfor ihtiyacının yüksek olduğu çiçeklenme ve kök gelişimi dönemlerinde kullanılması tavsiye edilir. MAP gübresi sebzelerde, tarla bitkilerinde, bostanda, ekim veya dikim öncesinde, meyve ağaçlarında, zeytinde ve bağda şubat, mart aylarında kullanılabilir.