Sûre, adını 46. ve 48. âyetlerde geçen“el-A'râf ” kelimesinden almıştır. “el-A'râf ”, yüksek yerler, yüksek mevkiler demektir. Sûrede temel konu olarak, ilâhî vahyin doğruluğu ve vahye duyulan ihtiyaç işlenmektedir.Jun 29, 2021

Araf Suresi kimden bahseder?

İslam dininde var olan Araf kavramından ve Araf'ta bulunanlardan, bu surenin 46-50 ayetlerinde bahsedilir. Bu nedenle sureye A'raf Suresi denmiştir. Surede İslam dini itikadına (din esaslarına) ve diğer dini hükümlere ait birçok temel bilgi ve emir bildirilmektedir.

Araf suresi ne anlatıyor kısaca?

ARAF SURESİ KONUSU Başlıca, iman meseleleri ve ahiretle ilgili hususlar ile vahyin önemi işlenmiştir. Müminler ve inkâr edenlerin ahirette karşılaşacakları durumdan bahsedilmiştir. Müşrikler uyarılmış, müminlere ise sabır ve sebat tavsiye edilmiştir.

Araf suresi ne için okunur?

– Akşamnamazından sonra okumanın ilmi arttırdığı rivayet edilmektedir. – Araf Suresi çok fazla okuyan kişinin işleri rast gider ve sıkıntıdan kurtulur. – Dünya hayatında mutlu olurken ahiret hayatını da kurtarmış olur. – Vesvese ve evhamdan kurtulur.

Araf Ne Demek Diyanet?

Araf kelimesinin sözlük anlamına bakıldığında 'cennet ile cehennem arasında yer alan bir surun yüksek tepeleri' olarak bilinmektedir. Kur'an-ı Kerim'de de geçen bu kelime genel olarak bu anlamı üzerinden tanımlanmaktadır. Günahları ve sevapları aynı olan kişilerin arınması için gideceği yer olduğuna inanılır.

Araf Ne Demek Kuran?

Araf, bazı din ve inançların ahiret kavramlarında yer alan, kötüler ve iyilerin sınıfına sokulamayan, inançlı günahkarların veya günah ve sevapları eşit olanların gideceği geçici arınma yeri, nihai ahiret mekanları arasında olduğuna inanılan yer, çoğunlukla dağ.

Enfal 1 ne zaman indi?

Medine döneminde hicretin ikinci yılında Bedir savaşından sonra inmiştir.75 âyettir. Sûre, adını ilk ayetteki “el-Enfâl” kelimesinden almıştır. “Enfâl”, savaş ganimetleri demektir.

Araf suresi ne anlama gelmektedir?

Sûre, adını 46. ve 48. âyetlerde geçen“el-A'râf ” kelimesinden almıştır. “el-A'râf ”, yüksek yerler, yüksek mevkiler demektir. Sûrede temel konu olarak, ilâhî vahyin doğruluğu ve vahye duyulan ihtiyaç işlenmektedir.