Madde 1- 772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanununun 4 üncü maddesi bu Yönetmelik hükümlerine göre uygulanır. Madde 2- Çarşı ve Mahalle Bekçileri genel olarak güneşin batışı saatinden doğuşu saatine kadar vazife görürler.

Bekçilere yıpranma verildi mi?

Görevleri başında tehdit, yaralanma ve ölüme kadar gidebilen ağır risk ve tehlike altında görev yapan Çarşı ve Mahalle Bekçileri çalışma şartlarındaki olumsuzluklara rağmen yıpranma hakkı alamamaktadır.

Bekçi kaç saat çalışır?

6 gün boyunca 12 saat çalışıp haftada bir gün izin yapmaktadırlar.

Bekcilerin yıllık izni kaç gün?

Çarşı ve mahalle bekçileri adayları ile 15 yıla kadar hizmeti olan bekçilerin 20, 15 yıldan fazla hizmeti olanların 30 gün yıllık izin hakkı vardır.

Bekçi Saati Nasıl Çalışır?

BEKÇİ ÇALIŞMA SAATLERİ Bekçiler gece saatlerinde mesai yapmaktadırlar. Akşam 22.00'dan sabah 07.00'e kadar mesaileri sürmektedir. Güneşin batışından doğuşuna kadar olan süre içinde görev yapan bekçilerin haftalık çalışma süreleri 40 saat.

Bekçilik sınavı ne zaman 2021?

16 Ocak 2021 Cumartesi günü yapılması beklenen 2020/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği sınavı ocak ayının son günlerinde gerçekleşecek. Diğer yandan bekçilik sınavı giriş belgeleri MEB'in www.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden alınabilecek.

Bekçi haftada kaç gün çalışır?

Çarşı ve mahalle bekçileri mevzuatla genel kolluk kuvvetlerine tevdi edilen görevlerde genel kolluk kuvvetlerine yardımcı olurlar. Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin Çalışma Saatleri Madde 12'de şu şekilde açıklanmıştır. (1) Çarşı ve mahalle bekçilerinin haftalık çalışma süresi kırk saattir.

Bekçi gündüz çalışır mı?

Bekçiler gündüz çalışır mi? Mevzuata görei Çarşı ve Mahalle Bekçileri genel olarak güneşin batışı saatinden doğuşu saatine kadar vazife görürler.