Bidonun dibine iki üç tane sarımsak koyup üzerine turp ve havucları yerleştirin. Aralara sarımsak koyun. En üste yıkadığınız kereviz yapraklarıyla saplarından yerleştrin. ( kereviz yaprağı koymasanız da olur ama kokusu çok güzel oluyor) 2 litre suyun içine tuz, limon tuzu, sirke ekleyip karıştırın.Feb 21, 2018

Kara turp turşusu nasıl olur?

– Turpları güzelce yıkayıp kabuğunu soyuyoruz. – Rendenin kalın bölümü ile rendeliyoruz. – Karıştırma kabına aktarıp tuzunu sirkesini limon suyunu zeytin yağını ekleyip karıştırıyoruz. – Cam kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapatıyoruz.

Pembe turşu suyu nasıl yapılır?

Mor havuçları iyice yıkayın, iki parmak kalınlığında doğrayın. Sarımsakları soymaya başlayın, dereotunu yıkayın. 5 litrelik bidonun en altına dereotunu yerleştirin, bir kaç sarımsak atın, karnabahar, havuç, sarımsak şeklinde devam ederek bidonu doldurun. 5 litrelik bidon için 1 çay bardağı tuz yetiyor.

Şalgam turpu turşusu nasıl yapılır?

Pancarlar yıkanarak kabukları soyulup elma dilimi şeklinde doğranır. Üzerlerini geçinceye kadar su eklenip; sirke, limontuzu, tuz, şeker eklenip 5 – 10 dakika kaynatılır. Temizlenip doğranmış olan sarımsaklar ve cinbiberi eklenip 3 kg turşu kavanozuna konulur. 15 – 20 gün sonra yiyebilirsiniz.

Kırmızı turp neler yapılır?

Pratik olarak hazırlayıp servis edebileceğiniz 5 kırmızı turp tarifi size bekliyor!

  • Terayağ soslu, marullu ve turplu salata. Malzemeler: 4 gram hamur ekmeği (kesilmiş), …
  • Pesto, Turp ve Tuzlu Kruton. Malzemeler: …
  • Avokado, Turp ve Bezelyeli Sandviç Malzemeler: …
  • Kızarmış Turp. Malzemeler: …
  • Turp Turşusu. Malzemeler:

Jul 20, 2017

Turptan turşu yapılır mı?

Turp Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır? Turp ve havucları yıkayıp doğrayın. Sarımsakları da soyup ikiye bölün. Bidonun dibine iki üç tane sarımsak koyup üzerine turp ve havucları yerleştirin.

Cükündür turşusu nasıl yapılır?

ÇÜKÜNDÜR TURŞUSU TARİFİ Çükündürleri kavanoza yerleştirdikten sonra bir yemek kaşığı şeker, bir tatlı kaşığı kaya tuzu, 2 çay bardağı sirke, ve haşladığınız çükündür suyunu cam kavanoza alın. Kavanozun ağzını sıkı bir şekilde kapatın. Bir hafta sonra turşu yemeye hazır hale gelecektir.

Turşu suyu bulandı ne yapmalıyım?

Eğer turşunuzu hazırlarken özellikle su, sirke ve tuz oranları arasında bir dengesizlik varsa suyu bulanıyor ve turşularınız yumuşuyor veya küfleniyor. Bu durumu engellemenin ilk yolu bu dengeyi kurmaktan geçiyor. 1 litre suya 3 yemek kaşığı kaya tuzu ve 1 çay bardağı sirke oranı yeterli olacaktır.