Burun eti ve kemik eğriliği ameliyatı kaç saat sürer?

Burun kemik eğriliği ameliyatı ortalama 1 ila 2 saat arası sürmektedir. Ancak bazı hastalar aynı operasyon sürecinde burun estetiği işlemlerine de başvurmaktadır. Bu noktada operasyon süresi 4 ila 5 saat arası değişebilmektedir.

Burun kemik eğriliği ameliyatı ne kadar sürede iyileşir?

Ortalama iyileşme süresi 1-4 hafta arasındadır ancak sıklıkla hastalar ameliyatın 2. Gününden sonra normal hayatlarına dönebilmekte ve kendi işlerini yapabilmektedirler.

Burun kemiği eğriliği ameliyatı zor mu?

Operasyon bilinenin aksine zor ve günümüzde kişi açısından ciddi sıkıntılara yol açabilecek bir operasyon olmak çıkmıştır. Operasyon süresi ortalama 30 dakika gibi kısa olmaktadır, burun orta bölme eğriliği düzeltilirken burun içindeki etlere de (konka) müdahale edilmekte ve burun tıkanıklığı tamamen çözülmektedir.

Burun kemiği ameliyatı estetik mi?

Burun kemiği ameliyatı, burun estetiği türlerinden biri olarak ön plana çıkar. Ameliyat sırasında kişinin burnuna uygulanan işlemler, kıkırdak ve kemik doku üzerinde gerçekleşir. Operasyon sırasında eğrilik bulunan kıkırda ve kemikler düzeltilir ve kişinin daha orantılı bir buruna sahip olması sağlanır.

Burun kemik eğriliği ameliyatı hangi durumlarda yapilmalidir?

Deviasyona yani eğriliğe bağlı olarak burnun bir yanı sürekli olarak tıkalıdır. Buna bağlı olarak uykuya dalış süresi bu hastalarda daha uzundur ve ağız açıklığına bağlı olarak bir takım şikayetler yaşamaktadırlar. Özellikle aşırı horlama ve uyku apnesi gibi rahatsızlıklar sonucunda burun ameliyatına başvurmaktadırlar.

Burun eti ameliyatı riskli midir?

Tamamen uyutularak (genel anestezi) yapılan işlemde anestezi riski çok nadiren olabilir. Bu risk yaşa ve eşlik eden hastalık (şeker, kalp hastalığı gibi) olup olmamasına göre değişir. Ameliyat sonrası nadiren kanama olabilir. İyileşme döneminde burun içinde kabuklanma ve kuruluk görülür.

Burun kemiği eğriliği nelere yol açar?

Burun kıkırdak kemik eğriliği horlamaya neden olabilir, sürekli ağız solunumuna sebep olup farenjite yol açabilir, eğriliğe bağlı tekrarlayan sinüzit ataklarına ve burun kanamalarına zemin hazırlayabilir. Yüz ve baş ağrılarına, geniz akıntılarına neden olabilir. Akciğerler için gerekli hava mutlaka burundan geçmelidir.