Istinaf dilekçesine ek dilekçe verilebilir mi?

İstinaf süresi içerisinde ikinci bir istinaf dilekçesi verilebilir. İlk dilekçede yer almayan vakıa ikinci dilekçede yer alabilir.

Istinaf mahkemesine ek belge sunulabilir mi?

Kanunda açıkça düzenlendiği üzere istinaf kanun yoluna başvurularda üst mahkeme, ilk derece mahkemesinde ileri sürülen delil, iddia ve savunmalar ile bağlıdır. Ancak aynı kanun maddesinde bu durumun istisnaları da düzenlenmiştir. Buna göre: Kural: İstinaf kanun yoluna başvurularda yeni delil ileri sürülemez.

Ek temyiz dilekçesi verilebilir mi?

Temyiz Gerekçesi Temyiz başvurusunda temyiz nedenleri gösterilmemişse temyiz başvurusu için belirlenen sürenin bitmesinden veya gerekçeli kararın tebliğinden itibaren yedi gün içinde hükmü temyiz olunan bölge adliye mahkemesine bu nedenleri içeren bir ek dilekçe verilir.

2 kez istinaf olur mu?

İstinaf Süresi İçinde İkinci Kere İstinaf Dilekçesi Verilebilir. Hukuk Dairesi – Karar: 2019/9846). İstinaf mahkemeleri, ["Bölge Adliye Mahkemesi Kuruluş Kanunu"](https://mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.5235.pdf) ile kurulmuştur.

Istinaf mahkemesine dilekçe nasıl yazılır?

İstinaf dilekçesinde;

  1. Yerel mahkemenin karar tarihi, esas no ve dosya no'su,
  2. Davalı ve davacı bilgileri varsa avukata ait bilgiler,
  3. İstinaf başvurusunda bulunan taraf,
  4. Dava talebinin konusu,
  5. Kararın özeti,
  6. Karara karşı verilen hukuki dayanak ve cevaplar,
  7. Talep ve istem.

Istinaf dilekçesine cevap verilmezse ne olur?

15 gün içinde istinafa karşılık bir cevap dilekçesi verilmezse, karşı tarafın sunduğu itirazın kabul edildiği anlamına gelir. Ancak istinaf dilekçeleri, dava hükmünün gerçekleşmesini durdurmaz.

Istinaf cezayi onarsa ne olur?

İstinaf mahkemesi ceza davası ile ilgili yeniden yaptığı yargılama neticesinde, ya istinaf başvurusu hakkınsa “esastan red” kararı verir ya da ilk derece mahkemesinin hükmünü kaldırarak “yeniden hüküm” verir. Her iki halde de şartları varsa, istinaf mahkemesi kararı aleyhine Yargıtay'a Temyiz Başvurusu yapılabilir.