Anadolu Üniversitesi Turizm ve otel işletmeciliği kaç yıllık?

101050324 | Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği (Açıköğretim) Bölümü (2 yıllık Önlisans) 2021 taban, tavan puanları ve başarı sıralamasını haberimizde bulabilirsiniz.

2 yıllık turizm ve otel işletmeciliği ne iş yapar?

Bu bölüm mezunları kariyerlerine başta turizm sektörü ve konaklama sektörü olmak üzere birçok alanda devam edebilirler. Mevsimlik turizm faaliyetlerinde yer alabilirler. Otellerde, tatil köylerinde, restoranlarda ve dinlenme tesislerinde yönetici olarak çalışabilirler.

2 yıllık turizm ve otel işletmeciliği dersleri nelerdir?

Turizm ve Otel İşletmeciliğiDers İçeriği

  • İŞLETME MATEMATİĞİ Kodu: BTO-115. …
  • TEMİZLİK ÜRÜNLERİ KULLANIMI VE DENETİMİ Kodu: BTO-123. …
  • ÖNBÜRO İŞLEMLERİ Kodu: BTO-125. …
  • OTEL İŞLETMECİLİĞİ Kodu: BTO-127. …
  • GÖRÜ KURALLARI VE PROTOKOL Kodu: BTO-129. …
  • ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I Kodu: ATA-101. …
  • TÜRK DİLİ I Kodu: TDİ-101.

Turizm ve otel işletmeciliği ne kadar maaş alır?

2021 Turizm Ve Otel İşletmeciliği Meslek Elemanı Maaşları Turizm Ve Otel İşletmeciliği Meslek Elemanı maaşı ortalama aylık 3.200 – TL'dir. En düşük maaşı 2.826 TL, En yüksek ise 4.500 – TL'dir.

Anadolu Üniversitesi turizm Fakültesi kaç yıllık?

4 yıllık lisans eğitiminin ardından öğrenciler turizm endüstrisinin çeşitli sektörlerinde iş imkânlarına ulaşabilmektedirler. Fakültenin bölümlere uygun ders programları ile temel olarak turizm işletmecileri, turist rehberleri ve gastronomi ve mutfak sanatları uzmanları yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

4 yıllık turizm işletmeciliği ne iş yapar?

Turizm İşletmeciliği Mezunu Ne İş Yapar? … Kültür ve turizm bakanlığına bağlı olan kurum ve kuruluşlarda görev yaparlar. Ayrıca tüm oteller ve moteller, tatil köyleri, organizasyon şirketleri, seyahat şirketleri ve benzeri yerlerde görev alabilirler.

Turizm ve otel işletmeciliği mezunu otel açabilir mi?

Bölümümüzden mezun olan öğrencilerimiz otellerde veya restoranlarda yönetici ve aşçı-yönetici olarak görev alabilecekleri gibi kendilerine ait yiyecek-içecek işletmelerini de açabilmektedirler.