Et ve et Ürünleri Teknolojisi Nedir?

Et ve et ürünlerinin sağlık şartlarına uygun olarak üretilmesi, paketlenmesi ve depolaması, lojistiği ve tüketiciye ulaştırılması işlemlerinin yürütülmesi sürecine et ve ürünleri teknolojisi denir.

Et Teknolojisi dersi hangi konuları kapsar?

Et Teknolojisi, kasın ete dönüşümü süresince oluşan değişimleri ve bu değişimlerin etin özellikleri üzerine etkisini, farklı işleme tekniklerinin, depolama koşullarının ve katkıların et kalitesinde oluşturduğu değişimleri inceler.

Et ve et urunleri neler?

ETLERİN SINIFLANDIRILMASI

  • Kırmızı Etler (Sığır, Koyun, Keçi, Domuz, Lama, Manda, Deve, Kanguru vb)
  • Kanatlı Etleri (Tavuk, Hindi, Kaz, Ördek vb)
  • Su Ürünleri (Balık Etleri, Midye, İstakoz, İstiridye, Yengeç, vb)
  • Av Etleri (Geyik, Tavşan, Keklik vb)

Etlerde Rigor Mortis nedir?

Hayvan kesildikten kısa bir sonra meydana gelen kimyasal değişimler nedeniyle etinde oluşan geçici sertliğe ölüm sertliği (rigor mortis) denir. Enzimlerde meydana gelen değişimlere bağlı olarak bu sertlik üç gün içinde kaybolur, et yumuşamaya ve olgunlaşmaya başlar.

Et ürünlerinde damga neden önemlidir?

Damga Kontrolü: Kırmızı et işletmeye alınmadan önce etin üzerinde damga olup olmadığına bakılır. Damga olmaması etin güvenilir olmadığını gösterir bu nedenle damgasız etler alınmamalıdır. … Araç içinin sıcaklığı uygun değilse etin sıcaklığı da uygun olmayacaktır.

Süt ve süt ürünleri teknolojisi ne iş yapar?

Süt ve Ürünleri Teknolojisi, süt işleme, depolama, ayırma, homojenleştirme ve pastörize etme işlemlerini içerir. Bu işlemler aynı zamanda yoğurt, tereyağı ve peynir üretiminde de önemli bir rol oynayan akademik bir disiplindir. Sıvı süt üretimi, işlenmesi ve pazarlanması ile ilgili ilke ve uygulamaları kavrar.

Ete uygulanan fiziksel işlemler nelerdir?

Kurutma, ısıtma, soğutma ve dondurma gibi fiziksel işlemler ile, tuzlama,dumanlama gibi kimyasal işlemler ve hamura yağ katılması etin su aktivitesi değerini değişik çapta etkilemektedir.