Evde tavada patates cipsi nasıl yapılır?

Tavada Kolay Patates Cipsi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerimiz yıkayıp ince-ince doğruyoruz.
  2. Sonra bu baharatların hepsini ilave edip iyice karıştırıyoruz.
  3. Önceden ısıtılmış tavada sıvı yağda kızartıyoruz. Tam satın alma cipsiler gibi çıtır çıtır oluyor.

21 Jan 2016

Patates cipsi nasıl yapılır püf noktaları?

Püf noktası 1 : sıvı yağ çok derin olmasın incecik tavaya çok az yağ koyarak yapabilirsiniz. Püf noktası 2 : patatesleri tek tek dizelim ki yapışmasın ve güzel kızarsın. Kızaran patatesleri havlu kağıt üzerine alalım. Afiyet olsun.

Patatesten cips nasıl yapılır fırında?

On dakika kadar suda bekleyen patates dilimlerini süzün ve kurulayın. Ardından patates dilimleri ve hazırladığınız sosu derin bir kasede birleştirerek harmanlayın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık otuz dakika kadar pişirin.

Evde Lays Fırından nasıl yapılır?

Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve patatesler üst üste gelmeyecek şekilde dizelim . 170 derecelik fırında üst kısımları kızarana kadar pişirelim daha sonra ters çevirerek diğer yüzeylerinin de kızarmasını sağlayalım. Kızaran cipsleri sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Patates cipsi nasıl kızartılır?

Cips Tadında Patates Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri soyuyoruz, yıkıyoruz.
  2. Suyu iyice süzülene kadar bekletiyoruz.
  3. 1 kaşık nişasta, 1 kaşık un ve tuzu döküp iyice harmanlıyoruz.
  4. Kızaran yağımıza döküp kızartıyoruz.

29 Sept 2017

Evde baharatlı cips nasıl yapılır?

Baharatlı Cips Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patatesler soyulur tencerede yıkanır. İnce ince doğranır.
  2. Baharatlarla karıştırılır. Yağda pişmeye koyulur.
  3. Tiyo patatesler baharat da kaldıkça siyahlaşır. Yani tehlikeli değildir, bir de ince doğradıktan sonra soğuk suda nişastasını çıkarın. Afiyet olsun.

21 Aug 2014

Cips gibi patates kızartması nasıl yapılır?

Cips Tadında Patates Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri soyuyoruz, yıkıyoruz.
  2. Suyu iyice süzülene kadar bekletiyoruz.
  3. 1 kaşık nişasta, 1 kaşık un ve tuzu döküp iyice harmanlıyoruz.
  4. Kızaran yağımıza döküp kızartıyoruz.

29 Sept 2017