Fidan Dikimi. Fidanlar genel olarak sonbaharda yaprak dökümü ile, ilkbaharda ağaçlara su yürümesine kadar geçen devrede dikilirler. En uygun dönem kışı yumuşak geçen yerlerde sonbaharda, kışı sert geçen yerlerde ise ilkbaharda dikmektir. Fidanlar ilkbaharda gövdelerine su yürümeden önce yerlerine dikilmiş olmalıdırlar.

Fidan dikmek için en uygun ay hangi aydır?

Tüplü ve saksılı fidanlar kar ve don olayı olmadığı sürece her ay dikilebilir. İlkbaharın başlangıcı ve sonbaharda yaprak dökümü zamanında fidan dikmek daha doğru bir zamandır. Kasım ayı da fidan dikmek için bilimsel olarak kanıtlanan en verimli aydır.

Meyve ağacı fidanı ne zaman dikilir?

Meyve ağacı dikme zamanı; ekim ayından başlayarak, nisan ortasına kadar; meyve ağaçları için ideal dikme zamanıdır.

Haziran ayında fidan dikilir mi?

Saksılı ve tüplü fidanlar kar, don olmamak şartıyla yılın 12 ayı dikilebilir. Çıplak köklü fidanlar ise sonbaharda fidanların yapraklarını döktükten sonra tomurcukların kabarmaya başlayacağı zamana kadar kar, don olmayan dönemlerde dikilebilir.

Hangi ayda hangi ağaç dikilir?

Ağaç dikiminde genel olarak şu kural geçerlidir: Kışın yapraklarını döken ağaçlar için ekim zamanı, Ekim ayının ortası ve Mart ayının ortasıdır. Kışın yapraklarını dökmeyen ağaçlar için en uygun ekim zamanı ise; Kasım ayı başından Nisan ayı başına kadardır.

Tüplü fidan hangi ayda dikilir?

 Fidanların dikileceği yere nakli, dikimi ve dikim sonrasında bakımı çok önemlidir. Çıplak köklü fidanların dikim mevsimi, fidanların uykuda olduğu Kasım-Nisan ayları arasında olmalıdır. Tüplü fidanlar ise yılın her günü dikilebilir.

Hangi ay hangi ağaç dikilir?

Fidan Dikimi. Fidanlar genel olarak sonbaharda yaprak dökümü ile, ilkbaharda ağaçlara su yürümesine kadar geçen devrede dikilirler. En uygun dönem kışı yumuşak geçen yerlerde sonbaharda, kışı sert geçen yerlerde ise ilkbaharda dikmektir.

Yeni dikilen fidan kaç günde sulanır?

Ağaçlarınızın köklerine nem ve oksijen getirmek için doğru sulama şarttır. İlk iki hafta boyunca, her gün derinden genç fidanları sulayın. Ardından, ilk yıl için haftada bir kez yeni bir ağaç sulayın; Sulamadan önce yağmura da dikkat ettiğinizden emin olun.