Yaklaşık 5-6 dakika suda bekleyen patates dilimlerini süzün ve kurulayın. Ardından patates dilimleri ve hazırladığınız sosu derin bir kasede birleştirerek harmanlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık otuz dakika kadar pişirin.24-Jul-2020

Fırında sade patates cipsi nasıl yapılır?

Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve patatesler üst üste gelmeyecek şekilde dizelim . 170 derecelik fırında üst kısımları kızarana kadar pişirelim daha sonra ters çevirerek diğer yüzeylerinin de kızarmasını sağlayalım. Kızaran cipsleri sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Baharatlı Patates cipsi nasıl yapılır?

Baharatlı Cips Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patatesler soyulur tencerede yıkanır. İnce ince doğranır.
  2. Baharatlarla karıştırılır. Yağda pişmeye koyulur.
  3. Tiyo patatesler baharat da kaldıkça siyahlaşır. Yani tehlikeli değildir, bir de ince doğradıktan sonra soğuk suda nişastasını çıkarın. Afiyet olsun.

21-Aug-2014

Evde tavada patates cipsi nasıl yapılır?

Tavada Kolay Patates Cipsi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerimiz yıkayıp ince-ince doğruyoruz.
  2. Sonra bu baharatların hepsini ilave edip iyice karıştırıyoruz.
  3. Önceden ısıtılmış tavada sıvı yağda kızartıyoruz. Tam satın alma cipsiler gibi çıtır çıtır oluyor.

21-Jan-2016

Patates cipsi nasıl yapılır püf noktaları?

Püf noktası 1 : sıvı yağ çok derin olmasın incecik tavaya çok az yağ koyarak yapabilirsiniz. Püf noktası 2 : patatesleri tek tek dizelim ki yapışmasın ve güzel kızarsın. Kızaran patatesleri havlu kağıt üzerine alalım. Afiyet olsun.

Lays fırında nasıl yapılır?

Yaklaşık 5-6 dakika suda bekleyen patates dilimlerini süzün ve kurulayın. Ardından patates dilimleri ve hazırladığınız sosu derin bir kasede birleştirerek harmanlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık otuz dakika kadar pişirin.

Kızartma cips nasıl yapılır?

Kızartma tenceresinde yağı kızdırın. Süzdüğünüz patatesleri kızgın yağa atın. 1-2 dakika patatesleri sararıp sertleşinceye kadar kızartın. Kızaran cipsleri kâğıt havlu serilmiş tabak üzerine alın ve yağını çektirin.

Evde cips yaparken hangi baharatlar konur?

Cips baharatı; nane, sarımsak, kekik, mercanköşk, pul biber, ve tatlı kırmızı biberden oluşan bir baharat karışımıdır.