MANTI SOS NASIL YAPILIR? İlk olarak bir tavanın içerisinde tereyağını eritin ve yanmamasına özen gösterin. Sonrasında sırasıyla sıvı yağ, salça tuz ve nane ilave edin. Enfes lezzette pişmiş mantınıza önce yoğurdu sonrasında ise sosu ilave edebilirsiniz.01-Sept-2019

Salçalı mantı sosu nasıl yapılır?

Mantı Sosu Yapılışı: Yağ kızınca salçamızı ekliyoruz ve iyice eziyoruz. Burada akışkan olması lazım, gerekirse yağ eklenebilir. Salça kızarınca şeker, pul biber eklenir. Son olarak nane, kekik eklenir.

Kayseri usulü mantı sosu nasıl yapılır?

KAYSERİ MANTISI SOSU Yapılışı: Tereyağını tavada eritin ve içine salçayı ilave ederek kokusu çıkana dek kavurun. Ardından nane hariç diğer malzemeleri de ekleyip yarım çay bardağı su ekleyin, sosu bir taşım kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra mantının üzerine dökün ve üzerine nane ekleyin.

Mantının üstüne hangi baharatlar konur?

MALZEMELER:

  1. 1 Kase Mantı (Hazır Da Olur Ama Tabi Ki El Yapı Mantının Yerini Hiç Biri Tutmaz)
  2. 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  3. 1 Çay Kaşığı Salça.
  4. Tuz.
  5. Karabiber.
  6. Pulbiber.
  7. Nane.
  8. Kekik (Arzu Ettiğiniz Her Tür Baharat Olur)

Mantı sosu nasıl yapılır sıvı yağlı?

Sıvıyağı sos tanceresine alıp salçayıda ekleyip kavuralım. Şeker, tuz ve pulbiberi ekleyip karıştıralım ve tereyağı ekleyip karıştırmaya devam edelim. Salçanın rengi hafif açılana kadar sıcak su ekleyip karıştıralım. 1 dakika kadar fokurdamaya başlayana kadar karıştırıp mantının üstüne dökelim.

Mantı sosu nasıl yapılır Zeytinyağlı?

Mantı Sosu Tarifi Nasıl Yapılır? Zeytinyağı sos tavasında kızdırılır. Ardından salçalı suyu ilave edip kokusu çıkana kadar kaynar. Pulbiber ve nane eklenip yoğurtlu mantıya ilave edilir.

Mantı sosuna ne konulur?

Mantı Sosu Tarifi İçin Malzemeler

  1. 1 yemek kaşığı tereyağı
  2. 1 yemek kaşığı domates salçası
  3. 1 çay kaşığı pul biber.
  4. 1 tatlı kaşığı kuru nane.
  5. Yarım su bardağı mantı suyu.

15-Oct-2017

Mantı acı sosu nasıl yapılır?

Kaynar suya attığımız mantılar haşlanınca üzerine yoğurdu yavaş yavaş döküp karıştırıyoruz. Diğer yandan bir tavaya yağı döküp biraz kızdırıp salçayı ilave edip kavuruyoruz. İsot ve pul biber ilave ediyoruz. Son olarak nane ilave edip bir süre daha karıştırıyoruz.