Bunun için Kuran-ı Kerimi düzgün ve doğru okuyan bir hoca ile hafızlığa başlamak çok önemlidir. Hoca ile çalışma imkanı yoksa sürekli olarak ehil hocaların kaset ve cdlerinden sure dinlemeleri yapılabilir. Bir an önce ezberlenmesi için hızlıca yanlış şekilde ezberlemek yerine mahreç ve telaffuzlar yerine oturmalıdır.

18 yaşında hafızlığa başlanır mı?

Hafızlık için yaş sınırı konulmamakla birlikte geleneklerimizde 15, 16 yaşına varmadan hafızlığa başlamak tavsiye ediliyor.

Hafızlar nasıl çalışır?

Söz konusu hafızlık tekniği ise şöyle işliyor: Öncelikle Kur'an'daki sureler kolaydan zora doğru sıralanıyor. Sonrasında ise bir sayfa alınarak 3'e bölünüyor. İlk olarak ilk 5 satır, sonrasında ise diğer satırlar 5'er 5'er ezberleniyor. Sonrasında ise ezberlenen satırlar birleştirilerek ezber tekrarı yapılıyor.

Hafizlik için nereye Basvurulur?

Hafız olarak hizmet vermek isteyen personel adaylarının özelde vakıflar ve derneklerde görev alması mümkünken; kamuda ise sadece Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde açılan kadrolara başvuru yapılabilmektedir.

Hafızlık eğitimi kaç yaşında başlar?

Mustafa Karataş: "Hafızlık eğitimi erken yaşlarda, altısında, yedisinde başlar. Çocuğun zekasının en cevher dönemi o zamandır. 15 yaşından sonra hafızlık eğitimi olmaz. Kur'an öğrenmeye gelince, bıraksınlar vatandaşın çocuğu ne zaman isterse, o zaman öğrensin.

Hafızlık kaç yaşında biter?

Hafızlık, ortalama iki yılda biter. Bir yıl da sürebilir, üç yıl da sürebilir. Normal süre böyledir ama siz en az elli yıl sürecekmiş gibi hazır olun.

Hafızlıkta yaş sınırı var mı?

Hafızlık yaşı şudur diyebileceğimiz bir sınır yoktur ancak 15, 16 yaşına gelmeden hafızlığa başlanmasının etkili olduğu tavsiye ediliyor.

Hafızlık kac dönüş?

Belki onlar 2 ay yerine 5-6 ay gibi bir sürede hafız olacaklardır” diyor. Hafızlığın unutulmaması için ise ezberden sonra 2 yıla kadar her gün 45 dakikalık çalışma ve ardından da 6 ayda bir tekrar yapıldığını söylüyor.