Hazır kadayıf şerbeti nasıl yapılır?

Kadayıf Şerbeti: 6 su bardağı şeker, 4 su bardağı su ve 4-5 damla limon suyu ile kıvamı gelinceye kadar kaynatınız. Kızartmış olduğunuz kadayıfın üzerine ılık olan şerbetin tamamını gezdirerek dökünüz. Tepsinin üzerini bir kapak veya tepsiyle kapatıp 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapınız.

Hazır kadayıftan nasıl tatlı yapılır?

BENİM bu Tarifimi deneyin arkadaşlar….Hazır Paketten Tel Tel Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Su ve şekeri bir tencereye döküp ocağa alalım karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.
  2. Su fokurdamaya başlayınca 15 dakika orta ateşte kaynatalım.
  3. Ardından ılıması için kenara alalım o arada kadayıfı yuvarlak bir tepsiye alalım.

Hazır kadayıf tatlısı nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Orto boy bir tencereye su ve şekeri alıyoruz üzerine bikaç damla limon sıkıp güzelce karıştırıyoruz ve ara ara karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayan şerbeti ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz. Tavamızda tereyağı eritip sıvı yağı da ekleyip kadayıfın üzerine döküyoruz. Ve fırında 15 dakika kızartıyoruz.

Hazır kadayıf şerbeti sıcak mı soğuk mu?

Şerbetini içine tam çekip çıtır çıtır pişince hem damaklara hem de gözlere şenlik bir lezzete dönüşüyor. Kadayıf tatlısı bugün çayınızın yanına konuk olsun hadi! İçerisine ceviz ya da Antep fıstığı ilave ederek hazırlayabilirsiniz bu tatlıyı. En mühim püf noktası ise tatlının sıcak, şerbetin soğuk olması.

Hazır kadayıf şerbeti ne zaman dökülür?

Kadayıf tatlısının güzel olması için şerbet soğuk kadayıfın ise sıcak olması, şerbetin bu şekilde dökülmesi gerekir. Şerbet kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılmalıdır. Soğukluk ölçüsü olarak şerbet parmağı yakmayacak kıvamda olmalıdır.

Hazır kadayıf şerbeti nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Tepsiye kadayıfımızı alıyoruz. Uygun bir tencereye suyu alıyoruz ve 5 su bardağı toz şekeri koyuyoruz. Şerbet kaynayana kadar aralıklarla karıştırıyoruz. Ardından 1-2 damla limon sıkıyoruz,şerbeti ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz.

Kadayıf bir gün önceden yapılır mı?

Kadayıfı taze taze hazırlayabileceğiniz gibi önceden fırınlayıp bir gün sonrada şerbetleyebilirsiniz.