Kondilom, HPV yani Human Papilloma Virüsü olarak bilinen bulaşıcı bir virüsün neden olduğu genital siğildir. Genellikle genital bölge ve çevresinde ortaya çıkan kondilomlar, kadınlarda vajina içinde ve çevresinde görülürken erkeklerde ise penis, testis ve makat bölgesinde görülebilmektedir.

Kondilom tehlikeli midir?

Kondilom hastalığının, tıp dilinde bilinen adı “kondiloma akümünata”, halk arasında ise “makat siğili”dir. HPV (Human Papillom Virüsü) ile oluşur ve mikrobik bir hastalıktır. Hasta, tedavi olmadıkça, hem kendi vücudunda hem de yakın çevresindekilere bu hastalığı bulaştırabilir.

Kondilom kanser midir?

Kondiloma aküminata” olarak da adlandırılır. HPV virüsünün (Human papilloma virus – İnsan papilloma virüsü) 200'den fazla çeşidi bulunur ve bunlardan 40'ı genital siğillere neden olur. En çok siğillere yol açan tip HPV 6 ve HPV 11'dir. Ancak bu HPV tipleri kansere yol açmazlar.

Siğil ve kondilom aynı mı?

İsmini son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz HPV virüsü, mutlaka tedavi edilmesi gereken bir virüs çeşididir. Kondilom ise hpv virüsünün yol açtığı genital bölgede yer alan genital siğillerin adıdır. Cinsel ilişki ile geçen ve bulaşıcı olan bu virüslere kondilom adı verilmektedir.

Kondilom neden Bulasir?

Kondilom genellikle cinsel temas ile bulaşır. HPV virüsü taşıyan bir kadınla veya erkekle ilişkiye girildiğinde virüs taşımayan tarafa da bulaşabilir. Bulaşması için o sırada taşıyıcıdaki virüsün aktif olması gerekir. Genital siğil bazen cinsel temas dışında da bulaşabilir.

Kondilom tedavisi ne kadar sürer?

Hem de tedavi edilmeyen siğiller gittikçe çoğalır ve büyürler. Kondilomlar tedavi şekline göre tekrarlayabilen hastalıklardır. Bu nedenle ortalama kondilom tedavisi 6 ay sürer.

HPV virüsü öldürür mü?

Dünyada şu anda 600 milyon kişide HPV var. Pek çok kanser türüne yol açabiliyor. Dünyada her iki dakikada bir, bir kadın, bu virüsün yol açtığı rahim kanserinden ölüyor.

Siğiller kansere dönüşür mü?

Evet siğil virüsü kansere sebep olur. Aslında bu soruyu hangi siğil virüsü kansere sebep olur? şeklinde sormak daha doğru olur, çünkü siğil virüsünün bir çok tipi var ve bazıları kanserle direkt olarak ilişkili bulunmuştur. Siğil Human Papilloma Virüs (HPV) denen bir virüs gurubunun sebep olduğu bir cilt hastalığıdır.