Kalça çıkığı olan bebeğe ne yapılmalı?

Erken dönemde teşhis edilen vakalarda tedavi ameliyatsız yapılır. İlk 6 ayda sadece atel ve basit bazı önlemlerle kalça çıkığının tedavisi mümkündür. 6 aydan büyük bebeklerde ise genel anestezi altında cerrahi işlemle çıkık femur başının yerine yerleştirilmesi gerekir. Sonrasında da alçı uygulaması yapılır.

Bebeklerde kalça çıkıklığı nasıl Anlaşilir?

– Bacakların boyların farklı olması, – Bacakları tam yana açamama, – Yürümenin gecikmesi, – Yürüdükten sonra topallama ile bebeklerde kalça çıkıklığı tespit edilebilir.

Kalça çıkığı nasıl anlaşılır?

İki bacak arasında uzunluk farkı varsa, emekleme ve yürüme gibi fonksiyonlarda bir gerilik söz konusuysa, bebeğin bacakları dışa doğru açılamıyorsa kalça çıkığı probleminden şüphelenilmektedir.

Bebeklerde kalça çıkığı ne kadar sürede iyileşir?

Bebek eğer yeni doğmuşsa bazı kalçalardaki çıkıklar 2-3 hafta içinde kendiliğinden iyileşerek düzelir. 3 hafta sonraki kontrol muayenesinde eğer düzelme görülmediyse doktorun öngördüğü şekilde hemen tedaviye başlanır. Erken dönemde teşhis edilen vakalarda tedavi ameliyatsız yapılır.

Kalça çıkıklığı en gec ne zaman yapılır?

Fiziksel muayenede herhangi bir soruna rastlanmadığı takdirde bebekler 1. ayı doldurduktan sonra kalça ultrasonu çekilir. Erken teşhis ve tedavinin mümkün olması için bebekler mutlaka 4 aylık olana kadar kalça ultrasonu çekilmelidir.

Bebeklerde kalça çıkığı sonradan olur mu?

Kalça çıkıklığı, bir diğer adı ile gelişimsel kalça displazisi genellikle bebeklerde ve küçük çocuklarda görülen bir sorundur. Bebeklerde kalça çıkıklığı doğumdan hemen sonra yapılan kontroller sırasında görülebileceği gibi sonradan da gelişebilmektedir.

Bebeklerde kalça ultrasonu sonucu ne olmalı?

Alfa açısı için 60° ve üstü beta açısı için 55° ve altı normal sayılır.