Kete kars ketesi nasıl yapılır?

Önce hamur malzemeleriyle süt, sıvı yağ, maya, tuz ve unla kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulup mayalandırılır. Mayalanan hamurdan orta büyüklükte yumaklar yapılır. Oklavayla un yardımıyla açılabildiği kadar incecik açılır. Fotoğraflarda ki gibi bir kaşık yardımıyla yufkaya sıvı yağ serpilir.

Kete nasıl yapılır malzemeleri?

Nefis Kete Tarifi İçin Malzemeler

  1. 2 adet yumurta (sarıları üzeri için beyazları içine)
  2. 1 su bardağı ılık süt.
  3. 1 su bardağı ılık su.
  4. Yarım su bardağı sıvı yağ
  5. 1 tatlı kaşığı kuru maya.
  6. 1. 5 tatlı kaşığı tuz.
  7. 1 tatlı kaşığı toz şeker.
  8. Aldığı kadar un.

Feb 5, 2018

Kars kete nedir?

Kars Ketesi Kars ilinde günlük gıda tüketiminde önemli bir yer tutar. Kete, ilk olarak bu bölgeden çıkmış, daha sonra diğer bölgelere yayılmıştır. Sarıkamış' ta kete içine kavrulmuş un eklenerek ve ev yapımı tereyağı kullanılarak yapılır.

Nişastalı kete nasıl yapılır?

Nişastalı Tel Tel Kete Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi kıvamında yoğurun.
  2. 1 saat kadar mayalayın.
  3. Mayalanan hamuru 30 tane ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.
  4. 15 dk kadar bu şekilde tekrar mayalayın.
  5. İki bezeyi alıp arasına bol nişasta serpin.

Kete hamurunun içine ne konur?

Hamuru için:

  1. 2 adet yumurta (sarıları üzerine beyazları içine)
  2. 1 su bardağı ılık süt.
  3. 1 su bardağı ılık su.
  4. Yarım su bardağı sıvı yağ
  5. 1 tatlı kaşığı kuru maya.
  6. 1,5 tatlı kaşığı tuz.
  7. 1 tatlı kaşığı toz şeker.
  8. Aldığı kadar un.

Jul 8, 2020

Kete içine ne konur?

İç harcı için: 1 çay bardağı sıvı yağ…İçli Kete Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt.
  • 1 su bardağı ılık su.
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı
  • 3 çorba kaşığı şeker.
  • 1 çorba kaşığı tuz.
  • 3 çorba kaşığı kuru maya.
  • Alabildiğince un.

Nov 14, 2017

Kete nin içinde ne var?

Kete nasil yapilir tarifi

  • 2 bardak süt.
  • 1 bardak siviyag.
  • 1 adet yas maya ( 40gr )
  • 6 bardak un.
  • 250 gr tereyagi.
  • 2 bardak un.
  • 1 yumurta.

Apr 9, 2016