Süt neden kötü kokar?

İnekleri ekşi, bayat, uygun olmayan silajlarla beslemek, özellikle papatya ve yabani sarımsak gibi güçlü kokulu bitkileri yedirmek sütün kokmasına sebep olmaktadır. Yem kabını düzenli ve sistematik bir şekilde temizlememek de kokuya davetiye çıkartır.

Süt kaynatırken kokusu nasıl giderilir?

Kaynarken sütün içine tahta kaşık koyarsanız taşmasını geciktirirsiniz.

  1. Kaynattığınız sütün dibi tutarsa yanık kokusunu gidermek için bir kilo süte yarım çay kaşığı tuz atın.
  2. Kokuyu gidermenin bir yolu da dibi tutan tencerenin ağzını ıslak bezle kapatmaktır.
  3. Süt soğuyana kadar ıslak bezi birkaç kez değiştirin.

Aug 11, 2012

Süt kokusu nasıl yok edilir?

Sütü bezle iyice çektikten sonra, kalan nemi ve süt kokusunu absorbe etmesi için karbonat serpin. 3-4 gün kalsın, ardından elektirikli süpürge ile çekin. Karbonat kötü kokuları ortadan kaldırmakta çok etkilidir. Beyaz sirke arabadaki süt kokusundan kurtulmakta çok etkilidir.

Sütüm kokuyor ne yapmalıyım?

Süt kesilmezse bu koku lipaz enziminin yoğunluğundan kaynaklı olabilir. Bu kokuyu gidermenin pratik ve bir o kadar da kritik bir yolu bulunmaktadır: Süt sağımı yaptıktan sonra dondurmadan önce kenarlarında minik baloncuklar olana kadar cezvede ısıtabilirsiniz.

Inek sütünde koku neden olur?

Bunun sebebi süt yağının su içerisinde süt proteinleriyle yapmış olduğu bağ yapılardır. Süt bileşiminde kokunun (her türlü koku, çevrede bulunan meyve, sebze, diğer yemekler gibi) toplandığı temel bileşen süt yağıdır.

Anne sütünün bozuk olduğunu nasıl anlarız?

Anne sütünü çözdürdüğünüzde eğer keskin, ekşi bir koku geliyorsa sütünüz bozulmuş olabilir. Doğru bir şekilde çözdürülmeyen sütler de çabucak bozulabilmektedir. Dondurulmuş anne sütü çözdürüldükten sonra tekrar dondurulmamalıdır.

Sütün tat ve kokusuna spesifik olarak etki eden etmenler nelerdir?

Sütteki tat ve koku, bazı aroma maddelerinin etkisi ile açığa çıkar. Taze süt içerisinde eser miktarda aseton, asetaldehit, bütirik asit (tereyağı asidi) ve diğer serbest yağ asitleri gibi lezzet maddeleri tespit edilmiştir. Lezzet maddeleri daha çok yağ ve protein üzerinde adsorbe edilir.