Kitle nasıl bir hastalıktır?

Kitle vücutta normalde bulunmayan şişlik veya yumru olarak tanımlanabilir. Vücutta her şişlik tümör anlamına gelmez. Herhangi bir kaza ya da travma sonrası da hematom dediğimiz cilt altına kanamalar olabilir, bunlar o bölgede bir şişlik oluşturabilir ve bu zamanla geçer.

Deri altında sert şişlik nedir?

Epidermoid Kist Epidermoid kistler, vücutta en sık gözlenen bir diğer kistik yapılardır. Çoğunlukla yüz, baş, boyun, sırt veya üreme organlarında görülürler. Genellikle derinin altında keratin birikmesinden kaynaklanırlar. Enfekte olduklarında şişer ve ağrı yaparlar.

Karında kitle kanser midir?

Dr. Mehmet Ali Deneme, "Karın içi kitleler aslında çok büyük bir hastalık ailesinin septomları ve bulguları olarak karşımıza çıkabilirler. Son dönemde medyada gördüğümüz çok popüler olan kitleler genellikle iyi huylu teratomlar dediğimiz veya mezenkimal kistler dediğimiz iyi huylu kitlelerdir" dedi.

Göğüste yumru ne demek?

Memenin diğer kısımlarına veya diğer memenin aynı bölgesindeki göğüs dokusuna göre farklı hissedilen şişlik, kabarıklık, sertlik ya da yumruya memede kitle denir. Memede kitle oluşumunun farklı nedenleri vardır. Çoğu kitle kanser değildir ve kanser için herhangi bir risk oluşturmaz.

Kitlenin belirtileri nelerdir?

Ancak nitelikli bir muayene ve tanı süreci öncesinde oluşan kitlenin iyi ya da kötü huylu olduğu anlaşılamamaktadır….Bununla birlikte en sık açığa çıkan belirtiler şu şekilde sıralanabilmektedir;

  • Memede ağrı
  • Koltuk altında ağrı
  • İki meme arasında asimetri.
  • Meme cilt yapısının bozulması

Kitle tümör mü?

Vücudumuzdaki her kitle tümör müdür? İnsan vücudunda normalde bulunmayan şişlik veya yumruya 'kitle' adı veriliyor. Öncelikle, vücuttaki her şişlik tümör değildir. Herhangi bir kaza ya da travma sonrası da 'hematom' dediğimiz cilt altına kanamalar olabilir, bunlar o bölgede bir şişlik oluşturabilir.

Deri altında sert kitle ve şişlik nasıl geçer?

Birkaç faktör cilt altında kitle ve şişliğe neden olabilir ve genellikle sorunsuz tedavi edilebilirler….Enfekte bir kist kırmızı, şişmiş veya ağrılıdır ve tedavisi şu yollarla olur:

  1. Antibiyotikler.
  2. İğne aspirasyonu (iğne ile iltihabın boşaltılması)
  3. Kortikosteroid enjeksiyonları
  4. Kisti çıkarmak için cerrahi bir uygulama.

Sep 24, 2021