Yağ somunu nerenin?

pide fırınında pişmiş hamur ekmeğe konya'da verilen isim.. adet olduğu üzere pazar kahvaltısının vazgeçilmezidir..

Yağ somunu Konya nedir?

Yağ Somunu içine 7 çeşit peynir koyularak fırınlanan bir somun. 42 yıllık pideci Hasan Şendağlı 7 yıl önce yaptığı somunun içine Konya küflü peynirlerini doldurmuş, üstünü de haş haş ve susamla çeşnilemiş, vermiş fırına. … Üzerine koydukları bol Konya tereyağı da pidenin adını Yağ Somunu yapmış.

Konyada saç arası nerede yenir?

Konya lezzetlerini tattıktan sonra, muhteşem bir final için muhakkak sacarası tatlısını deneyiniz. Konya'da saç arasını yiyebileceğiniz restoranlardan biri de Mevlevi Sofrası'dır.

Etli ekmek hangi ülkeye ait?

Etli ekmek, Konya yöresine ait olan ve özellikle bu yörede yapılan, bir çeşit ince ve kenarsız içli pide.

Konyada nerede ne yenir?

Konya'da Ne Yenir? İşte, En Meşhur Lezzet Durakları!

  • 2) Pideci Hasan Şendağlı …
  • 3) Hacı Şükrü …
  • 4) Kuzucu Ali. …
  • 5) Somatçı Fihi Ma Fih Restaurant. …
  • 6) Tarihi Tiritçi Mithat. …
  • 7) Köfteci Sofu. …
  • 8) Ali Baba Fırın Kebap. …
  • 9) Lokmahane.

Etli ekmek ilk nerede yapıldı?

'Etli ekmek tamamen Konya'nın. Bunu birçok yönden açıklayabiliriz. 1200'lü yıllarda ilk defa Konya'nın Kadınhanı ilçesinde Raziye Hatun Hanı'nda yapılmıştır: Bunlar kayıt altında bilgilerdir. Ayrıca Mevlevilik'te de mutfak çok önemli bir noktada.

Konyada akşam yemeği nerede yenir?

Konya'da Ne Yenir? İşte, En Meşhur Lezzet Durakları!

  • 2) Pideci Hasan Şendağlı …
  • 3) Hacı Şükrü …
  • 4) Kuzucu Ali. …
  • 5) Somatçı Fihi Ma Fih Restaurant. …
  • 6) Tarihi Tiritçi Mithat. …
  • 7) Köfteci Sofu. …
  • 8) Ali Baba Fırın Kebap. …
  • 9) Lokmahane.