KPSS B grubu ne demek?

KPSS B grubu uzman, müfettiş, kontrolör yardımcılığı, kaymakam adaylığı ve denetmen kadroları haricindeki tüm kadroları içermektedir. … KPSS B grubuna orta öğretim, ön lisans veya lisans oturumlarına katılım sağlamaktadır. Bu kadrolar düz memurluk olarak bilinmektedir.

KPSS B grubu atamaları nasıl olur?

Tüm lisans mezunları ya da mezun olabilecek durumda olan tüm adaylar KPSS B Lisans sınavına girebilir. KPSSB kadrolarına alımlar çift yıllarda yapılır. KPSS sonuç belgesinde bulunan P3 puan türü kullanılarak 2 yıl boyunca yılda iki kere merkezi atamalar yapılır. …

KPSS den 85 puan almak için kaç net yapmalıyım?

KPSS lisans sınavında 55 net 70 puan getirirken, 62 net 75 puan getirmekte. KPSS lisans 72 net 80 puan ederken, 84 net ise 85 puan getirecektir.

KPSS P3 nedir soruları?

KPSS sınavında P3 puan türü ile beraber adaylar genel kültür ve genel yetenek sınavlarını çözmektedir. Bu sınavlarda karşılarına çıkan sorular Türkçe, Dilbilgisi, Sayısal, Tarih ve Coğrafya gibi konu başlıkları var. Aynı zamanda temel Yurttaşlık bilgisi ile ilgili sorular da bu soru grubunda çıkmaktadır.

KPSS B grubunda hangi meslekler var?

Müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı kadroları dışındaki her kadro KPSSB kadrosudur. Bu çerçevede, düz memurluk, kurum avukatlığı, mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner vb. tüm kadrolar KPSSB kadrolardır.

2022 KPSS B grubu nedir?

A Gurubu kadrolarından farklı olarak tüm lisans bölümleri B Gurubu kadroları oluşturur. Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe vb. tüm lisans kadrolarıdır.

2022 KPSS B Grubu Ne Zaman?

KPSS 2022 SINAV TARİHLERİ EKPSS 24 Nisan, KPSS Lisans (GY,GK/EĞT.B) 31 Temmuz, KPSS Lisans (Alan Bilgisi) 6-7 Ağustos, KPSS ÖABT 14 Ağustos, KPSS Önlisans 2 Ekim, KPSS Ortaöğretim 6 Kasım, KPSS DHBT 27 Kasım tarihlerinde organize edilecek.