Kurtuluş Savaşı sırasında hangi cephelerde savaşıldı?

Kurtuluş Savaşı, üç temel cepheden oluşmuştur. Bu cepheler, Doğu Cephesi, Güney Cephesi ve Batı Cephesidir. Her cephenin farklı bir önemi bulunmaktadır. Üç cephede de Türk ordusu ve Kuva-i Milliye birlikleri büyük zaferler elde etmiştir.

Kurtuluş Savaşı Cepheler hangi antlaşma ile sona ermiştir?

Mudanya Ateşkes Antlaşması (3 -11 Ekim 1922) Görüşmeler, 11 Ekim 1922'de ateşkesin imzalanmasıyla sona erdi.

Kurtulus savasinda neler oldu?

Kurtuluş mücadelesinin lideri olan Atatürk Samsun'a çıktığında Anadolu'nun her yeri işgal altındadır. İngilizler Musul, Antep, Kilis ve İskenderun'u işgal ederken, Fransızlar ise Adana, Osmaniye ve Mersin'i işgal etmiştir. … Büyük Millet Meclisi başkanı seçilen Atatürk, Kurtuluş Savaşı mücadelesinin lideri olmuştur.

Güney cephesinde Fransızlarla imzalanan antlaşmanın adı nedir?

Ankara Anlaşması (20 Ekim 1921), TBMM ve Fransız Hükûmeti arasında Türk-Fransız Cephesi'ndeki faaliyetleri durdurmuştur. TBMM yönetimindeki bölgenin güney sınırının taslak olarak belirlenmesine karar verilmiştir, ama asıl politik kararları Lozan Antlaşması'na bırakmıştır.

Kurtuluş Savaşında halkımız ordumuza hangi yardımlarda bulunmuştur?

Cevap: Yiyecek, giyecek ve cephane yardımında bulunmuştur. Erkeklerimiz cephede savaşmış, kadınlarımız ise cepheye cephane taşımışlardır.

Birinci dünya savaşında hangi cephelerde kimlerle savaştık?

Birincil cepheler Kafkasya Cephesi (1914-1918), Rusya'ya karşı. Suriye-Filistin Cephesi (1914-1918), Büyük Britanya'ya karşı. Irak Cephesi (1914-1918), Büyük Britanya'ya karşı. Hicaz-Yemen Cephesi, Büyük Britanya'ya ve Araplara karşı.

Guney cephesi hangi antlaşma ile sona ermiştir?

20 Ekim 1921 tarihli Ankara Anlaşması ile cephe kapanmıştır.