Kısa travers ne işe yarar?

Araçta traversin görevi arasında en belirgin olanı ön takım parçalarının sabitlenmesi görevidir. Bu tip parçaların sağlam bir noktaya sabitlenmesi gereksiniminden ötürü travers parçası direkt olarak şasi üzerine monte edilir ve kendisi de oldukça sağlam bir malzemeden üretilen bir parçadır. …

Tofaşlarda kısa travers nedir?

Traversler aracın ön takım parçaları denilen sisteminin sabitlendiği noktadır. Motorun alt kısmında bulunan travers motor ile şanzıman takozları sabitlenir. Farklı parçaları bir arada tutabilme özelliği bu parçanın çok sağlam malzemeden yapılmış olmasından kaynaklanmaktadır.

Alt travers ne işe yarar?

Alt Şasi, diğer adıyla travers, aracın ön tarafında bulunan neredeyse bütün parçalarını taşıyan ve ana şasiye bağlayan parçadır. Travers ana şaseyle aynı malzemeden imal edilir. Travers değişimi için aracın kaportası hariç aracın yürüyen aksamında bulunan bütün parçaların sökülmesi gerekmektedir.

Travers takozu ne işe yarar?

Travers ise, otomobilin en önemli parçaları arasında yer alır. Traversler, aracın ön takım parçaları adı verilen sisteminin sabitlendiği bölümdür. Motorun alt kısmında yer alan travers ile motor ile şanzıman takozları sabitlenir.

Arka travers burcu ne işe yarar?

Travers aracın ön ve arkasında bulunan ve iki ucundan şasiye bağlı taşıyıcı bir parçadır. Motor şanzıman ve bazı ön düzen parçaları bu parçaya sabitlenir. Traversin şasiye bağlandığı burçlardaki kauçuk parçaların eskimesi yırtılması sonucu ses yapabilir. …

Travers ile neler yapılabilir?

Travers veya alt şasi genellikle, kaynaklı çelik borudan yapılır ve araç ünitesi gövdesine cıvatalarla bağlanır. Direksiyon, motor ve şanzıman gruplarını bir arada tutmak için kullanılmasının yanı sıra, tamamlanmış bir aracı bitmiş ürünle farklı bir lokasyonda monte etmeyi de mümkün kılar.

Travers direk nedir?

Direk üzerinde iletkenlerin taşınmasına yardımcı olan betonarme elemanlardır. Alçak Gerilim "AG" ve Orta Gerilim "OG" traversleri olarak çeşitlenir. Her iki tip travers de kendi aralarında "Taşıyıcı" ve "Nihayet"(Durdurucu) olmak üzere ikiye ayrılır.