Bolu da yetişen kızılcık meyvesinin püresi, sert-kırmızı ekmeklik buğday unu ve yemeklik iyotlu tuzun belli oranlarda karıştırılıp yoğrulması ile üretilen üründür. Bolu Kızılcık Tarhanası yörede yaşayan insanların kültürel birikimi ile bugünlere taşınan yöre adı ile bilinirlik kazanmış dayanıklı bir üründür.

En meşhur tarhana nerenin?

Türkiye'de tarhana çorbası Türkiye'de Uşak, Edirne, Afyon, Çankırı, Malatya , Kahramanmaraş şehirlerinde ve Gediz, Beypazarı, Bandırma ve Gönen ilçelerinde ünlüdür. Malatya Tarhanası: Döğme buğday, yoğurt, un, maya, tuz ile yapılır.

Kastamonu Kızılcık Tarhanasi nasıl yapilir?

Bolu Kızılcık Tarhanası Çorbası Tarifi (Kastamonu) – Bolu Kızılcık Tarhanası Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye tereyağı konulur. …
  2. Soğuk su tencereye dökülür.
  3. Üzerine kızılcık tarhanası ilave edilerek çırpma teli ile kaynayıncaya kadar karıştırılır.
  4. Çorba kaynadıktan sonra kısık ateşte beş – on dakika daha pişirilir.

Kızılcık Tarhanasının faydaları nelerdir?

Kızılcık tarhanası özellikle sık sık soğuk algınlığı geçirenlere en doğal ilaçtır. Halsizliği, boğaz ağrısını alan kızılcık tarhanası hem yapması kolay hem de çok sağlıklı bir çorbadır. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendiren bu çorba doğal şifa olarak bilinmektedir.

Kızılcık tarhanası tadı nasıl?

Tarhananın tadı normal tarhanaya göre biraz daha ekşi gelebilir ama bu şifa niyetine içilen bir çorba. Hem içince tadına alışırsınız ve tekrar içmek istersiniz. Risk almayayım derseniz 2 yemek kaşığı normal tarhana 2 yemek kaşığı kızılcık tarhanasını karıştırıp çorbayı öylede pişirebilirsiniz.

Tarhanayi ilk kim buldu?

Blog » yöresel » Tarhana'nın Tarihi. Maraş tarhanasının ortaya çıkışı 16.yy başındaOsmanlı padişahı Yavuz Sultan Selim Han dönemine aittir. Dulkadiroğlu beyliği zamanında Yavuz Sultan Selim, Mısır seferi çıkmadan önce ordunun ihtiyaçları için hazırlıklara başlamıştır.

Tarhananın eski adı nedir?

Dar hane çorbasının zamanla isminin tarhana olduğunu kaydeden Kahrıman, "Bir akşam Yavuz Sultan Selim ve vezirinin Edirne'de Ramazan ayında kılık değiştirip sokaklarda gezmek isterler.

Kızılcık tarhanası tarhana nasıl yapılır?

Bolu Kızılcık Tarhanası Yapılışı: Taze kızılcıklar yıkanır, bekletilerek yumuşaması sağlanır. Yumuşayınca ezilerek süzgeçten geçirilir. Marmelat gibi koyu kıvama gelince unla karıştırılarak hamur yapılır ve hamur küçük parçalara ayrılır. Güneş almayan ortamda altı üstü biraz kurutularak ezilir ve ufalanması sağlanır.