Lenf bezlerinde görülen herhangi bir sorun için hastanelerin kulak burun boğaz bölümlerine gidilmelidir.04-Nov-2021

Lenf bezi hastalığına hangi doktor bakar?

Hastanelerinin onkoloji bölümü lenfoma hastalığı ile ilgilenmektedir. Onkoloji bölümünde ileri tanı testleri yapılır. Hastalığın esas tanısını koyan ise doku biyopsisidir.

Boyun lenf bezi şişmesi için hangi doktora gidilir?

Boyun bölgesinde lenf bezi boyutu giderek büyüyorsa (1 cm başlayıp giderek artan), ağrısı artıyorsa, sayısı çoğalıyorsa veya birbirine yapışık halde çok sayıda lenf bezi varsa mutlaka Kulak Burun Boğaz doktoruna danışılmalıdır.

Boyunda çıkan şişlik için hangi doktora gidilmeli?

Geçirilen enfeksiyonlar, diş çürükleri, sinüzit atakları, kulak enfeksiyonları, lösemi, tümöral oluşumlar ve tiroid bezinde kist boyunda çıkan kitlenin sebebi olabilir. Boyunda çıkan şişkinlik için kulak burun boğaz hastalıkları bölümünden randevu alınarak tedaviye başlanılmalıdır.

Koltuk altı lenf bezlerine hangi doktor bakar?

Koltuk Altı Şişmesi İçin Hangi Doktora Gidilir? Koltuk altı lenf bezlerinin şişmesinin tedavisi için Genel Cerrahi bölümünden randevu almalıdır.

Çene altında beze için hangi doktora gitmeli?

Deri hastalıkları (dermatoloji) uzmanına görünmelisiniz.

Hangi lenf nodları tehlikelidir?

Dirsek çevresinde bu sınır 0.5 cm'e indirilirken, kasık bölgesinde ise 1,5-2 cm. çapa sahip lenf düğümleri normal kabul edilir. Çocuklarda ise lenf bezleri açısından genel olarak hastalık ilişkili kabul edilen sınır değer 2 cm. çapa sahip lenf düğümleridir.

Boyundaki bezeler ne zaman tehlikelidir?

Boyundaki lenf nodlarına yayılım yapmış kanserler, boyunda şişlik oluşturur. Bu; hastalarda baş boyun ve akciğerlerde bir tümöre ait yayılım olabileceği bir kanserin ilk belirtisi de olabilir. Kırk yaş üzerinde boyunda kitle tespit edilirse akla kötü huylu tümör olup olmadığı gelmelidir.