Bir kavanoza iki ölçek şeker koyun, üzerine bir ölçek taze sıkılmış limon suyu dökün. Yani bir bardak limon suyuna karşılık, iki bardak şeker kullanacağız. Sonra buzdolabına koyun ve gerektikçe kullanın. Bu şurubu birkaç yıl boyunca kullanabilirsiniz.Oct 12, 2016

Limon şurubu nerelerde kullanılır?

Her türlü kokteylde, kremalarda, krem şantilerde, yenilebilir buzlarda, ice slush'larda pudinglerde, yoğurtlarda, istenilen ölçülerde, barlarda, cafelerde, otellerde, restaurantlarda, evlerde pratik olarak kullanılır.

Limon suyu konsantresi nasıl yapılır?

Genişçe bir kaba alınan rendelenmiş limon kabuklarının üstüne yaklaşık 3-4 yemek kaşığı şeker ilave edilir. Kaşık yardımıyla şeker ile limon kabukları özdeştirilir 3-4 dakika. Limon ve portakal suları rendelenmiş kabuk ve şeker karışımına eklenir. 3-4 dakika karıştırılır.

Kaynatılarak Limonata nasıl yapılır?

Yapılışı

  1. Su, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve şekeri küçük bir tencereye alıp karıştırarak 1 taşım kaynatın.
  2. Şurup kaynayınca ocaktan alıp taze nane ve fesleğeni ekleyin.
  3. Şurup oda sıcaklığına gelinceye kadar tezgahta bekletin ve süzüp buzdolabında 1-2 saat kadar soğutun.

Limon suyu konsantresi nedir?

Limon suyu konsantresi aşağıda tanımlanan prosese göre citrus limon çeşitlerinin yenebilir, olgun ve saglam meyvelerinden elde edilen fermente olmamış ancak fermente olabilir ürünüdür ve yalnızca fiziksel yöntemlerle elde edilir. Konsantre, meyvelerden mekanik proses ile elde edilir.

Vişne şurubu tarifi nasıl yapılır?

Vişne Şurubu Tarifi Nasıl Yapılır? Vişneleri yıkayın saplarından ayırın, geniş bir tencereye bir sıra şeker bir sıra vişneyi sıralayın. Şekerli meyvenizi 1 gün bekletin. Ertesi gün, bir çay bardağı suyu tencerenize ekleyin, harlı ateşte meyvelerinizin su salmasını ve şekerin erimesini sürekli karıştırarak sağlayın.

LAYN limon ne demek?

Lime, narenciye grubuna ait bir meyvedir. Limona benzese de aslında yapı olarak limondan biraz farklıdır. Lime'da çekirdek bulunmaz. Salatalarda, kokteylerde kullanılabilir.

Konsantre meyve suyu nasıl yapılır?

Meyveleri küp küp doğrayarak bir tencereye alın. Üzerine 2-3 su bardağı kadar su ilave edip ocağın altını açın ve meyveler yumuşayana dek pişirin. Meyveler yumuşamaya başlayınca içine şekeri de ilave edin ve güzelce karıştırarak şekerin erimesini sağlayın ve ocaktan alın.