Bilirkişi nasıl olunur mimar?

TMMOB Bilirkişilik Yönetmeliğine göre Teknik Bilirkişilerde aranan koşulların ise;

  1. a) T.C. …
  2. b) Medeni haklarını kullanma ehliyetine sahip,
  3. c) TMMOB'ne bağlı Odalara üye,
  4. d) (Değişik:RG-27/6/2010-27624) En az üç yıllık (kanun 5 yıl öngörüyor) mesleki deneyim ve Oda üyeliği geçmişine sahip,
  5. e) Disiplin cezası almamış,

Bilirkişi sınavına kimler girebilir?

Bilirkişi Olmak İçin Neler Gerekir?

  • Fiili ehliyete sahip olunması
  • 25 yaşının doldurulmuş olması
  • Bilirkişilik yapacağı alanda, en az beş yıl çalışmış olmak.
  • Bilirkişilik temel eğitiminin tamamlanmış olması
  • Disiplin konularından dolayı, memurluktan atılmış olmamak.

Bilirkişisi nasıl olunur?

Neredeyse her kurumda bilirkişiye ihtiyaç duyulabilmektedir. Mühendis, doktor, inşaat işçisi, elektrik teknisyeni vb. birçok alanı örnek olarak gösterebiliriz. Bilirkişi çalışacağı kurumda en az 5 yıl deneyime sahip olması gereklidir. Bu alanda uzmanlaştıktan sonra bilirkişi mesleğini elde edebilirler.

Bilirkişi olmak için hangi meslek?

Mali müşavirinden avukatına, özel güvenliğinden tekstilcisine pek çok alanda bilirkişilik yapılabiliyor. Bir meslek değil, bir kamu hizmeti ama uzmanlığını konuşturanlar, bu işten ek bir gelir de elde edilebiliyor. Hatta işin içine hazırlanan özel mütalaalar da girince ciddi kazançlar elde edenler de var.

Bilirkişilik 5 yıl şartı nedir?

UZMANLIK ŞARTI 5 YILA ÇIKARILDI Hali hazırdaki bilirkişi yönetmeliklerinde uzmanlık şartı 3 yıl ile sınırlıdır. Yeni bilirkişi yönetmeliğinde ise bilirkişilik yapacağı uzmanlık alanında en az beş yıl fiilen çalışmış olmak şartı getirilmiştir.

Kimler bilirkişi olabilir 2021?

Disiplin açısından memuriyetten ya da meslekten çıkarılmamış olmak gerekmektedir. Bunların dışında zimmet, hırsızlık, rüşvet, dolandırıcılık, güveni kötüye kullanma, kaçakçılık, gerçeğe aykırı bilirkişilik yapma ya da yalan yere tanıklık gibi suçlardan hükümlü bulunmamak gerekir.

Bilirkişi olmak için ne mezunu olmak gerekir?

1- 6754 sayılı Bilirkişilik Kanununun 10 uncu ve Bilirkişilik Yönetmeliğinin 38 inci maddesindeki bilirkişiliğe kabul şartlarını taşımak. 2- Üniversitelerin lisans eğitimi veren mimarlık veya mühendislik fakültelerinden mezun olmak. “Mesleki Yeterlilik Belgesine” sahip olanlar öncelikli olarak değerlendirilir.