Genel olarak miyomlar çok az şişkinlik ya da gaz yapar. Fakat bazı durumlarda miyomlar çok fazla şişkinlik yapar. Böyle bir durumda kadın kendisi hamile zannedebiliyor.15-Mar-2021

Miyom karın şişliği yapar mı?

Miyomların çoğu belirti vermemesine rağmen % 25 vakada bazı şikayetler yaratır.Bunlardan en sık görüleni aşırı ve anormal vajinal kanama, ağrı ve karın şişliğidir.

Miyom çok büyürse ne olur?

Eğer miyomlar büyürse elle dokunulduğunda karın bölgesinde hissedilebilir. Erken doğuma ve düşüğe neden olabilir. Miyomların tanısı genellikle jinekolojik muayene ve ultrasonografik inceleme ile konulur. Yapılan kan testleri kanamasının şiddetini gösterir.

Miyom neden büyür?

Miyomların kesin nedeni bilinmemekle beraber östrojenin (kadınlık hormonu), miyomların büyümesine yol açtığı düşünülmektedir. Gebelik sırasında, salınan östrojen miktarı arttığından miyomlar bu dönemde büyür. Menopoz döneminde ise östrojen düzeyi azalır ve miyomlar küçülür.

Rahimde miyom ne gibi rahatsızlık verir?

Miyom varlığına işaret eden başlıca belirtiler şu şekilde sıralanabilir: Yoğun ve uzamış, ağrılı adet kanamaları Miyom basısına bağlı olarak görülen; karın içi basınç ve ağrı hissi gibi bulgular. Kısırlık veya gebelikle ilişkili komplikasyonlar, ağrılı cinsel ilişki gibi üreme fonksiyonu bozuklukları

Miyom nerelerde ağrı yapar?

Miyomlar büyük boyutlara ulaştığında bağırsaklara baskı yapması sonucu karın ve kasık ağrısına, idrar yollarına baskı yapmasıyla böbrek ağrısına, karnın alt tarafındaki sinirlere baskı yapmasıyla bacak ağrılarına sebep olmaktadır. Genellikle karın, kasık ve belde meydana gelen ağrılar için ağrı kesiciler tercih edilir.

Miyom ne zaman tehlikeli olur?

Rahim iç zarına yerleşmiş miyomlar aşırı kanama yapma açısından diğerlerinden daha tehlikelidir. Karın içine doğru büyüyen miyomlarda ise özellikle 8 cm ve 10 cm üzerindeki miyomlarda diğer organlara bası yapma açısından diğerlerine göre daha tehlikelidir. Ancak standart bir tehlikeli miyom boyutu yoktur.

Miyomun büyüdüğü nasıl anlaşılır?

Rahimin dış tabakasından kaynaklanan ve dışa doğru büyüme gösteren miyomlardır,kanama problemine yol açmazlar,daha çok dolgunluk hissi,karın ağrısı, sık idrara çıkma ve kabızlık gibi şikayetlere yol açar. Genetik faktörlerin miyom gelişimini etkilediği düşünülmektedir.