Sermaye yapısı teorileri nelerdir?

Dolayısıyla sermaye yapısına ilişkin görüşler, ağırlıklı ortalama sermaye maliyetini minimize ederek işletme değerini ve işletmenin hisse senetlerinin değerini maksimize eden optimal bir yabancı kaynak/özkaynak oranının varlığına dair ileri sürülen teorileri içermektedir. …

Sermaye yapısı neyi ifade eder?

Bir işletmenin finansal yapısı, bilançosunun pasifinde yer alan kısa ve uzun vadeli tüm kaynakların bileşimini ifade eder. Dolayısıyla sermaye yapısı, işletmelerin uzun vadeli yabancı kaynak ve özkaynaklarının oranı olarak tanımlanabilir. …

Sermaye yapısı kararları nelerdir?

Sermaye yapısı kararları firmaların temel karar alanlarından biri- dir. Bu kararların firmanın sermaye yapısı ve piyasa değeri üzerinde doğrudan etkilidir. Sermaye yapısı kısaca firmanın kaynak yapısı olarak ifade edilmektedir. Bu kaynak yapısı firmaların bilançolarının pasif tarafından oluşmaktadır.

Sermaye yapısı teorileri bilançonun hangi tarafı ile ilgilidir?

Şirketlerin sermaye yapısı, şirket bilançolarının pasif yani kaynak tarafını şekil- lendirmektedir.

Sermaye piyasası kurumları nelerdir?

Başlıca sermaye piyasası kurum ve şirketleri aşağıdaki gibidir;

  • Borsa İstanbul.
  • İstanbul Altın Borsası
  • Takas ve Saklama Bankası A.Ş.
  • Merkezi Kayıt Kuruluşu.
  • Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği.
  • Halka Açık Şirketler.
  • Aracı Kuruluşlar.
  • Yatırım Fonları

Sermaye yapısının belirlenmesinde kullanılan temel yaklaşımlar nelerdir?

Bu çerçevede net gelir yaklaşımı, net faaliyet geliri yaklaşımı, geleneksel yaklaşım ve Modigliani Miller (MM) yaklaşımı klasik sermaye yapısı teorilerini oluşturmaktadır. Net gelir yaklaşımı, işletme değerinin belirlenmesi açısından kaldıraç oranını en aşırı biçimde dikkate alan yaklaşımdır.

Sermaye yapısı ile kastedilen nedir?

Firmaların kaynak bileşimine sermaye yapısı denmektedir. Her firma faaliyetlerini sürdürmek ve büyümek amacıyla çeşitli varlıklara yatırım yapar ve bunun için aynı miktarda kaynak temin etmiş olması gerekmektedir.