1- Yurt Dışından Araç Almak Aracın getirtilebilmesi için öncelikle yabancı bir ülkeden faturalı olarak satın alma işlemi yapılmalı. Türkiye'ye getirilen araç, gümrüğe sokulmalı. Gümrükten araba almak için ÖTV ve KDV gibi ödemeler yapılmalı. ÖTV, aracın vergisiz fiyatı üzerinden hesaplanır.

MA plakalı araç nasıl alınır?

MA MZ plakaya sahip olan kişi, mutlaka o aracın sahibi olmak zorundadır. Yani, aracı kullanan kişi kim ise ruhsatta da onun ismi yazmalıdır. Bununla birlikte, devlet tarafından belirlenen ve aracın değeri kadar olan miktardaki teminatı, Turing kurumuna ödemesi gerekmektedir.

Gürcistan araba almak için ne gerekli?

Gürcistan veya yurt dışından araba almak veya getirmek için 185 gün kuralı ile ilgili şunu bilmeniz gerekiyor. Yurt dışından 185 gün kaldıktan sonra 2 yıl Türkiye'de arabanızı getirip kullanabilirsiniz. Daha sonra tekrar yurt dışından 185 ikamet edip sonra tekrar 2 yıl bu aracı kullanabilirsiniz.

MA plakalı aracı Türk vatandaşı alabilir mi?

Ma-mz plakalı araçların satışı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yasal olarak mümkün değildir.

Yabancı plakalı araçları kimler satın alabilir?

Yabancı plakalı taşıtlar; taşıt programına kaydı yapılan izin hak sahibi, bu kişinin yurtdışında yerleşik eşi, anne-babası ve çocukları tarafından kullanılabilir. İzin hak sahibi araç içinde bulunsa dahi yukarıda belirtilen kişiler dışında taşıtın kullanılması (acil durumlar hariç) mümkün değildir.

Yabancılar Türk plakalı araç alabilir mi?

Ülkemizde yurt dışından araç getirmek için herhangi bir kısıtlama yoktur. Yurt dışında ikamet eden bir kişi pasaporta işlemek şartı ile istediği kadar yabancı plakalı araçları Türkiye'ye getirebilir. Bunun için de her araca maksimum 24 ay süre verilir.

Yabancı plakalı aracımla Türkiyede ne kadar kalabilirim?

Yabancı plakalı araçların ülkemizde kalma süresi 24 ay yani 2 yıldır. Maksimum 2 yıl kalabilen yabancı plakalı araçların uyması gereken bazı prosedürler bulunmaktadır. Eskiden yabancı plakalı araçların ülkemizde kalış süreleri 6 ay ile sınırlı iken son yıllarda gidilen düzenleme ile bu süre 2 yıla kadar çıktı.

MA plaka MTV öder mi?

Diplomatik Plakalı Araçlar vergi ve taşıt pulu ödemez. Ancak, Misafir Araçlar (MA/MZ) her yılın Ocak ve Temmuz ayında banka veya Vergi Dairelerine aracın modeli yılı ve motor hacmine göre taşıt pulu öder.