Tezlere nereden bakılır?

Bu çok basit bir şekilde aşağıda bulunan resmi sitelerden erişip indirip okuyabilirsiniz.

  1. Ulusal Tez Merkezi. https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/
  2. Google Akademik. http://scholar.google.com.tr/
  3. Ulakbim. http://ulakbim.tubitak.gov.tr/

08-Jun-2014

Yurtdışında yapılan tezlere nasıl ulaşılır?

Dünyada hazırlanmış olan tezlere VPN bağlantısı yaptıktan sonra “ProQuest Dissertations & Theses Global” adlı veri tabanını tarayarak ulaşabilirsiniz.

Bir tezin yayınlanıp yayınlanmadığını nasıl anlarız?

Kitap olarak basılmamış olan yayınlar kastedilir. Dijital erişime açık olup olmaması önemli değildir. ISBN almamışsa yayınlanmamış, almışsa yayınlanmış.

Bir tez ortalama kaç sayfa olmalı?

Dissertation ile tez ( thesis ) farklı kavramlardır. Tez; lisans ve yüksek lisans tezlerinde yapılan daha çok literatür taraması şeklinde hazırlanan araştırmalardır. 80 ile 120 sayfa arasında olur.

Lisans tezlerine nasıl ulaşırım?

Tez Merkezi veri tabanında yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneleri aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz. Tez Veri Giriş Formunu doldurmak için, sisteme e-Devlet ile giriş yapmak gerekmektedir.

Lisans Tezleri nerede yayınlanır?

YÖK tez merkezi, diğer adıyla Ulusal Tez Merkezi, Türkiye'deki üniversitelerin tamamında hazırlanmış olan tüm yüksek lisans ve doktora tezlerini içinde barındıran ve internet üzerinden ulaşılabilen bir veri tabanıdır. Dolayısıyla online hizmet veren büyük bir kütüphanedir.

ProQuest tez arama nasıl yapılır?

Arama kutucuğuna arama kelimenizi yazıp “ARA” butonuna bastığınız zaman tüm bu içerikteki sonuçlara (master tezlerine, doktora tezlerine, tam metin ve özet bilgisi olan tezler) ulaşırsınız.