Erikle hangi yemekler yapılır?

Kırmızı Erikleri Değerlendirmenin En Tatlı Yolu Olacak 10 Farklı ve Kolay Tarif

  • Erik Suyu Tarifi.
  • Kırmızı Erikli Kek Tarifi.
  • Kırmızı Erikli Kolay Tart Tarifi.
  • Erik Marmelatı Tarifi.
  • Erikli Crumble Tarifi.
  • Mürdüm Erikli Muhallebi Tarifi.
  • Fırında Erik Pestili Tarifi.
  • Erik Reçeli Tarifi.

Mürdüm eriği nerelerde kullanılır?

Taze olarak yenilmesinin yanı sıra pasta, kek, dondurma, marmelat ve şurup hazırlanarak da değerlendirilir bu mayhoş meyve. Kurutulup, kışın meyve kurusu olarak da tüketilen mürdüm eriği, özellikle İsviçre'de geniş kullanım bulur.

Erik Marmelatından neler yapılır?

Erik marmelatı nerelerde kullanılır?

  • Erik marmelatını tart yapımında kullanabilirsiniz. Erikli tart tarifine buradan göz atabilirsiniz.
  • Kurabiyelerinize dolgu olarak kullanabilirsiniz.
  • Erik marmelatını sütlü tatlıları süslemede rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Aug 22, 2014

Mürdüm erik hoşafı nasıl yapılır?

Mürdüm Eriği Kompostosu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Erikleri ikiye ayırıp, çekirdeklerini çıkarıyoruz ve küp küp doğruyoruz.
  2. Şekeri, karanfili, tarçını ve erikleri tencereye alıp, suyu ilave edip ocağa alıyoruz ve 10 dakika kaynatıyoruz. …
  3. Komposto kaynadıktan sonra ocaktan alıp, soğuk servis ediyoruz.

Jul 10, 2014

Mürdüm erik suyu nasıl yapılır?

Tarifimize gelirsek; erikleri yıkayıp tencereye alıyoruz. Üzerine damak tadımıza göre şeker ilave ediyoruz. Erikleri bir parmak geçecek şekilde su ekliyoruz ( su miktarı az olursa ve ya tatlı olursa daha sonra üzerine su ekleme şansımız var) karanfil ve tarçını da atıp yaklaşık 10-15 dakika kaynatıyoruz.

Dondurulmuş erik nasıl kullanılır?

Donmuş Erikten Erik Kompostosu Ve Erik Suyu ( ) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yazdan dondurucuya attığım erikleri çıkarttım. …
  2. Üzerine şeker, limon tuzu ve suyu katıp ocağın üzerine bırakıp kaynatın yaklaşık 30 dakika kaynaması yeterli .
  3. Ocaktan alıp oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın soğumaya bırakın.

Incasiye Yemeği nasıl yapılır?

Eti kuşbaşı şeklinde kesip kendi suyunda suyunu çekene kadar kavurun. Et kavrulduktan sonra soğanı iri doğranmış şekilde üzerine atıp rengi pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Üzerine önceden kaynatılmış 3 bardak su koyup altını kısarak tıklama usulü haşlamaya bırakın.